Wat Ratchanatdaram

Templele din Bangkok

Lectură de 2 minute

Bangkok este capitala Thailandei și este un oraș aglomerat, dar plin de cultură și istorie. După ce ai aflat ce insulă să alegi dintre Krabi și Phuket sau cum să îți petreci timpul în Krabi, a venit vremea capitalei! Începem seria articolelor despre acest oraș cu templele din Bangkok. Fii pregătit și pentru ce va urma!

Ce este un Wat ?

Este un templu budist sau hindu găsit în Thailanda, Cambodgia sau Laos.

Un Wat este alcătuit din următoarele:

  • clădiri în formă de con sau clopot, ce conțin adesea relicve ale lui Buddha
  • o cameră de întâlnire și de rugăciune
  • o clădire pătrată cu acoperișul în formă de piramida. Aici sunt lucrate obiectele religioase
  • un pavilion pentru relaxare
  • o librărie
  • clopotnița

Grand Palace și Wat Phra Kaew (Temple of Emerald Buddha)

Nicio vizită în Bangkok nu ar fi completă fără Grand Palace. Este impresionant, spectaculos, fără îndoială cel mai faimos punct de reper al orașului. A fost construit în 1782. De 150 de ani este casa regelui Thailandei, curtea regală și sediul administrativ al guvernului. În interiorul zidurilor sale erau sediul ministerului de război din Thailanda, departamentele de stat și monetăria. Astăzi, complexul rămâne inima spirituală a Regatului Thailandez.

Dintre templele din Bangkok, templul lui Buddha este cel mai important. Aici se găsește imaginea lui Buddha sculptată într-un bloc de jad.

Intrarea pentru ambele este 500 Baht adică aproximativ 13 euro. Am petrecut aici o zi jumătate. Așa că rezervați ceva timp pentru această vizită. Este deschis zilnic între 8:30-15:30.

Ai grijă deoarece există un dress code strict pentru vizitatori. Bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi și mânecă lungă iar dacă poartă șlapi acești trebuie sa își ia ciorapi. Femeile trebuie să poarte fuste sau pantaloni lungi și în partea de sus nu trebuie să li se vadă umerii. Dacă vii îmbrăcat necorespunzator poți închiria haine din depozitul lor.

Grand Palace și Wat Phra Kaew

Temple of Emerald Buddha

Grand Palace și Wat Phra Kaew

Grand Palace și Wat Phra Kaew

Grand Palace și Wat Phra Kaew

Grand Palace și Wat Phra Kaew

Wat Arun

Principala caracteristică a lui Wat Arun este turnul său central (turn în stil khmer). Acesta este acoperit cu porțelan colorat. Înălțimea este raportată la peste 70 metri. Primele dovezi despre existența acestui templu datează din 1658.

Intrarea costă 100 Baht adică aproximativ 3 euro. Aici programul este între 8,30 și 17,30.

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Wat Saket – Golden Mount Temple

Unul dintre templele din Bangkok pe care trebuie să îl vizitezi este Wat Saker. Acesta este construit pe un deal artificial. Astfel, dacă vrei să ajungi până sus trebuie sa urci 300 de trepte. Este deschis între 9,00 și 17,00.

Wat Saker - Golden Mount Temple

Wat Saker - Golden Mount Temple

Wat Saker - Golden Mount Temple

Wat Saker - Golden Mount Temple

Wat Saker - Golden Mount Temple

Wat Ratchanatdaram

Templul a fost construit în 1846 iar în 2005 a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.

Așa numitul castel de fier este compus din cinci turnuri și 37 de turle de metal. Aceste turle semnifică cele 37 de virtuți spre iluminare în credință budistă. Structura cu mai multe etaje de 36 metri este formată din trei nivele. Prima de jos are 24 de spire, cea mijlocie 12, iar nivelul superior are 1 spiră.

Imediat în fața lui se află Pavilionul Roial Mahajetsadabadin. Aceasta este reședința regelui atunci când se întâlnește cu vizitatorii.

Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram

Wat Ratchanatdaram

pavilionul roial

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.