Paris

Top zece obiective turistice în Paris

Lectură de 3 minute

Cine nu a auzit de Paris? Paris orașul îndrăgostițiilor, capitala și cel mai mare oraș din Franța.

Am vrut de mult timp să iți povestim despre Paris însă nu știam cu ce să începem. Este foarte simplu să te îndrăgostești de acest oraș. Primul pas este să iți povestim top 10 obiective de neratat!

Cât timp stai?

Parisul este un oraș foarte mare! Are peste 2 milioane de locuitori și cu o zona administrativă de aproximativ 100 km pătrați. Astfel, eu iți recomand să stai aproximativ o săptămână.

1. Turnul Eiffel

Turnul faimos din schelet de oțel are o înălțime de aproximativ 324 metri. A fost construit între anii 1887-1889. Turnul care poartă numele lui Gustave Eiffel are peste 5,5 milioane de vizitatori anual.

Poți cumpăra bilete online de aici. Biletele au prețuri diferite dacă vrei sa urci până la etajul 2 sau până în vârf. Prin cumpărarea biletului îți faci și o programare. Dacă întârzi mai mult de 30 minute nu vei mai putea urca în turn. Dacă online sunt toate biletele vândute poți cumpăra bilete de la intrare.

Biletele până la etajul 2 sunt: 16 Euro pentru adulți și 8 Euro tineri de 12-24 ani.

Biletele până în vârf sunt:  25 Euro pentru adulți și 12,5 Euro tineri de 12-24 ani.

Îți recomand să urci până în vârf deoarece priveliștea asupra Parisului este amețitoare!

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel si Sena

2. Muzeul Luvru

Este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. De asemenea, este unul dintre cele mai mari și cele mai cunoscute din lume. Are aproximativ 8,5 milioane de vizitatori anual.

Museul posedă opere de artă din Europa până în Egipt. Unele dintre cele mai celebre piese sunt Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci sau Libertatea conducând poporul de Eugène Delacroix.

Este deschis în fiecare zi, excepție fiind marți. Îți recomand cel puțin o zi să o petreci în muzeu. Dacă ești pasionat de artă îți trebuie cel puțin 3 zile pentru a putea admira toate operele de artă.

Studenții din Uniunea Europeană cu vârsta până în 25 de ani au acces gratuit. Biletul de intrare este 17 Euro, se poate cumpăra și online de aici.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru

Paris

Muzeul Luvru

3. Catedrala Notre Dame de Paris

Este o catedrală medievală catolică cu o arhitectură gotică.

Catedrala Notre Dame din Paris este vizitată de aproximativ 13 milioane de persoane anual. Acest lucru înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni

Intrarea în Catedrală este gratis însă ai grijă pentru că în sezon pot fi cozi și de 30 minute.

Dacă vrei să urci în turn intrarea pentru adulți este de 10 Euro. Studenții din Uniunea Europeană cu vârsta până în 26 de ani au acces gratuit.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame

4. Grădinile Tuilleries

Aflate lângă Muzeul Luvru sunt locul ideal pentru relaxare. În zilele însorite poți face un picnic, poți încerca din vinurile și brânzeturile locale. Sunt cele mai vechi gradini din Franța.

5. Arcul de Triumph

Este un monument aflat la extremitatea bulevardului Champs-Élysées. Studenții din Uniunea Europeană cu vârsta până în 25 de ani au acces gratuit. Biletul de intrare este 12 Euro, se poate cumpăra și online de aici.

6. Basilica Sacré-Cœur

Este o biserică situată pe colina Montmartre din Paris. Îți recomand să mergi seara pentru o vedere mai romantică asupra Parisului. Poți veni acompaniat cu o sticlă de vin. Vei vedea o mulțime de oameni stând pe scările ce duc la intrarea în biserică.

Intrarea în basilică este gratis și este deschis în fiecare zi între 6,00 si 22,30.

Basilica Sacré-Cœur

7. Jardin Du Luxembourg

Este o grădină privată ce este deschisă publicului. Minunata grădina a fost comandată de Maria de Medici. Aici se află Palatul Luxembourg ce este acum reședința președintelui Senatului.

 Jardin Du Luxembourg

 Jardin Du Luxembourg

8. Champs-Élysées

Cel mai cunoscut bulevard de cumpărături din Paris. Este renumit pentru magazinele de lux, cafenelele, cinematografele și reprezentanțele auto.

Dacă vrei să intri într-un magazin mai altfel, îți recomand Abercrombie & Fitch. Magazinul este într-o casa palat. Pentru a ajunge la magazin vei traversa o grădină. Când vei intra în magazin vei observa picturile și decorațiunile de pe pereți. Dacă ești fată vei admira mai mult băieții ce lucrează în magazin decât hainele 🙂 A&F este recunoscut pentru angajații săi.

9. Les Invalides

Complex de clădiri constituit din muzee și monumente legate de istoria militară a Franței.Aici vei găsi și domul unde este înmormântat Napoleon I. Îți recomand să vizitezi Muzeul Armelor.

Les Invalides

10. Turnul Montparnasse

Este o clădire de birouri unde poți urca la ultimul etaj. Aici vei admira cea mai frumoasă vedere asupra Parisului. Dacă ești iubior de “cocoțat” pe clădiri însă nu ai răbdare să stai la coadă la Turnul Eiffel, Turnul Montparnasse este varianta perfectă. Fiind a doua clădire ca înălțime din Europa priveliștea asupra Parisului este acoperită pe o rază de aproximativ 40 de kilometri.

Biletul petru adulți este de 15 Euro iar pentru studenți 12 Euro. Îl poți cumpăra online de aici.

Turnul Montparnasse

Ce alte articole despre Paris ai vrea să mai scriem? Ca de obicei, așteptăm sugestiile tale!

 

 

  • Sporty Spice

    Un articol foarte bine scris și documentat,felicitări! Poate aflăm ceva și despre cafenelele și restaurantele faimoase de aici. Paris c’est magnifique!Bisous.

    • Ioana

      Urmează în curând și un articol despre restaurante și baruri. Andrada a stat un an aici așa că are o listă lungă!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.