fontana delle tette in treviso

Treviso

Lectură de 2 minute

Pentru cei mai mulți, Treviso este doar un oraș de tranzit spre Veneția. Totuși, eu îți sugerez să petreci câtva timp în Treviso pentru că ai ce vizita! Haide să îți arat tot ce trebuie să știi despre acest oraș!

Puțină istorie despre Treviso

Există dovezi că zona Treviso a fost locuită încă din Antichitate. Astfel, orașul are o istorie îndelungată. Cea mai mare partea a timpului a fost sub condus de Veneția. Bineînțeles că au trecut și sub stăpânirea francezilor și a austriecilor.

Pentru iubitoarele de fashion, Treviso este locul de naștere a multor brand-uri internaționale. Printre acestea se numără Benetton, Sisley, Geox, Diadora.

străzile din treviso

canale in treviso

treviso

Unde stăm

Noi am stat doar o noapte așa că am optat la un hotel pe booking. Centro della famiglia este un hotel întreținut de biserică. A fost foarte curat și liniște. Este la cinci minute de centru. Micul dejun nu a fost impresionant. A fost un mic dejun tipic italian.

Dacă stai mai mult timp, îți sugerez să faci o rezervare pe airbnb.

Transportul

Treviso se poate vizita foarte ușor pe jos.

De la aeroport îți recomand să iei autobuzul până la gară sau până în centrul orașului. Autobuzul 101 te va duce la cele două locații. Biletul se poate cumpăra din aeroport, de la șoferul de autobuz sau printr-un sms. Îți recomand să îl cumperi din aeroport, fix de lângă ieșire. Costă 1,25 euro. La șofer este mai scump, iar prin sms nu prea merge.

pe canal in treviso

prin treviso la pas

Obiective turistice

Sfatul meu este să te plimbi și să descoperi Treviso la pas. Acesta este prototipul orașului din Italia de nord. Lucrul acesta se poate vedea în Piazza dei Signori. De asemenea, Pallazo dei Trecento este un alt exemplu de arhitectură tipică italiană din secolul XIII. În drumul tău nu trebuie să ratezi Ponte di Pria și Fontana delle Tete. Să nu ratezi zidul orașului care încă se păstrează pe malul râului Buranelli.

Treviso are și parcuri unde te poți relaxa după o zi lungă de plimbare.

fontana delle tette in treviso

Fontana delle tette

la pas prin treviso

treviso

piazza dei signori in treviso

Piazza dei Signori

Unde mâncăm

Poți începe prin a bea un cappucino în Piazza dei Signori la Signore e Signori. Este un restaurant în inima orașului și poți sta liniștit să observi obiceiurile italienilor. Seara te poți încoarce aici pentru un vin sau poți merge la Bar Beltrame. Îți recomand să bei un prosecco deoarece în Treviso s-a fabricat prima oară această băutură.

Dacă vrei să mănânci niște paste buna încearcă la Pizzeria da Roberto. Aici am încercat și paste și pizza și am plecat foarte mulțumiți de alegerile noastre. Prețurile au fost decente, aproximativ 10 euro o porție de paste. Evident la desert treci pe la Gelateria da Romana.

Un loc ideal pentru cadouri delicioase pentru cei de acasă este Fermi. Am cumpărat niște cafea învelită în ciocolată absolut delicioasă!

Tu ai fost la Treviso? Ce alte locuri ai vizitat? Ți-a plăcut? Așteptăm părerile tale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.